Patriarhia Română acordă atenție Școlii de Duminică în diaspora

În Eparhia Spaniei și Portugaliei au început marți sesiunile de formare dedicate persoanelor implicate în activități catehetice specifice Școlii de Duminică.

Acestea sunt susținute de pr. Florin Marica, consilier patriarhal – Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, pr. Constantin Naclad, inspector patriarhal – Biroul de cateheză al Patriarhiei Române, și pr. Mihai Pavel, director regional pentru Credință și Dezvoltare – World Vision International.

În cadrul sesiunilor au fost abordate aspecte privind rolul familiei și asumarea vocației de părinte în familie, criza valorilor și lipsa modelelor în relația Biserică-Școală-Familie, activitățile cu tinerii etc.

La final au fost prezentate o serie de soluții practice pastorale și de comunicare socială.

Prima sesiune a avut loc la Madrid în perioada 13 -14 mai, iar în prezent se desfășoară la Tarragona  în zilele 15-16 mai.

Următoarele sesiuni vor avea loc la Valencia (17-18 mai) și Sevilla (23-24 mai).

Proiectul Catehetic demarat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România în Episcopia Spaniei şi Portugaliei este o continuare a proiectului pilot implementat anul trecut cu rezultate notabile în Episcopia Italiei.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente