Patriarhia Română, acord cu o asociație medicală din Italia pentru persoanele vulnerabile în situații oncologice

Patriarhia Română a semnat vineri un acord-cadru cu Asociația „Salute Donna” a Institutului Național de Tumori din Milano.

Evenimentul a avut loc la Rectoratul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București.

Preotul Ciprian Ioniță, consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, a fost delegatul Patriarhului Daniel la semnarea acordului.

„Obiectivul nostru este acela de a ajuta oamenii vulnerabili în situații oncologice”, a declarat Părintele Ciprian Ioniță.

„Împreună cu Asociația «Salute Donna» din Italia sperăm să desfășurăm o activitate foarte frumoasă, mai ales pe partea de prevenție și de educație. Aceasta este una dintre direcții, o alta fiind formarea atât a asistenților noștri sociali, cât și a preoților, pentru că Biserica Ortodoxă Română are acces în toate comunitățile, pentru a disemina aceste informații de prevenție și educare”, a explicat preotul.

Reprezentanta Institutului Național de Tumori din Milano, dr. Iulia Cupșa Kiseleff, coordonatoare a Biroului de cooperare internațională sanitară al institutului italian, a transmis mesajul președintelui Asociației „Salute Donna”, Anna Maria Mancuso.

Acordul Cadru are printre obiectivele prioritare scopuri de solidaritate socială la nivel national, promovând și susținând activități în domeniul asistenței sociale și sanitare în favoarea persoanelor care suferă de afecțiuni oncologice.

Colaborarea presupune realizarea unor campanii de informare cu caracter de prevenție și depistare precoce privind afecțiunile oncologice, precum și facilitarea tratamentului pacienților oncologici români în cadrul unor clinici și instituții specializate din Italia.


La UMF a avut loc vineri o dublă ceremonie. Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a semnat totodată un protocol‑cadru cu Institutul Național de Tumori italian. La eveniment a fost prezent Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Sursă foto: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la întâlnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.…