Patriarhia Română a donat 10.000 lei unei școli afectate de incendiu din jud. Tulcea

O școală din localitatea Dorobanțu, județul Tulcea, afectată de un incendiu în ziua de 5 august 2018, a primit din partea Patriarhiei Române 10.000 lei pentru buna desfășurare a noului an școlar.

Intervenția pompierilor a limitat incendiul ,,reuşindu-se să se protejeze vecinătăţile şi anume grădiniţa şi două locuinţe care se află în apropiere de şcoală”, după cum a declarat la momentul respectiv reprezentantul ISU Delta.

Incendiul din 5 august 2018 de la Școala Gimnazială din Dorobanțu. Foto: ISU Delta

De asemenea, Episcopia Tulcii a donat aparatură pentru buna desfășurare a noului an școlar.

Cu prilejul ajutoarelor oferite școlii din localitatea Dorobanțu, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat slujba de Te Deum la festivitatea de deschidere care a avut loc în ziua de 10 septembrie 2018 în prezența Prefectului Județului Tulcea, a Inspectorului Școlar General, a cadrelor didactice și a celor 165 de elevi.

Cu acest prilej a fost citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat elevilor și profesorilor cu prilejul deschiderii noului an școlar.

La final, Preasfinția Sa a îndemnat copiii să iubească valorile creștine, Școala, Biserica și țara.

Sectorul Social al Episcopiei Tulcii monitorizează situația defavorizată a Parohiei Dorobanțu din Protopopiatul Babadag.

Biserica reprezintă cel mai mare filantrop în societatea românească cheltuind peste 150 milioane euro în scop social, în ultimul deceniu, deşi nu reprezintă obiectul său principal de activitate.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente