Patriarhia Ierusalimului | Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Bethabara va fi redeschisă

Mănăstirea Sf. Ioan

Mănăstirea istorică Sfântul Ioan Botezătorul din zona Bethabara, la Est de Ierihon, aşezată pe malul vestic al râului Iordan, va fi redeschisă începând cu 29 ianuarie 2018, informează site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului.

Mănăstirea poate fi vizitată în fiecare zi între 9 şi 14:30.

În conformitate cu tradiția Bisericii, această zonă este considerată a fi locul exact al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, cel mai probabil peştera unde s-a nevoit Sfântul Ioan Botezătorul se află tot în împrejurimi.


Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul a fost ridicată în perioada 325-335. Potrivit unor surse istorice, mănăstirea a fost distrusă în timpul invaziei perşilor care au incendiat aşezământul monahal şi au ucis monahii din obştea mănăstirii. După invazia persană, o parte din marea mănăstire a fost refăcută, iar acest loc de pelerinaj a dăinuit până în secolul 12. Apoi, Împăratul Bizanţului, Manuel Komninos (1143-1180), va reclădi mănăstirea din temelii. În prezent, aşezământul monahal se află în plin proces de renovare condus de Patriarhia Ierusalimului

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente