Patriarhia Antiohiei | Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Balamand (FOTO)

Patriarhia Antiohiei 3

Duminica Ortodoxiei a fost celebrată şi în Patriarhia Antiohiei. La Mănăstirea Balamand, Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Ghattas Hazim, Mitropolit de Bagdad și Kuweit.

Alături de Înaltpreasfinţia Sa au slujit: PS Gregorios Khoury Abdallah, Episcop al Emiratelor Arabe Unite şi PS Qais Sadiq, Episcop de Erzurum și Armenia Mare.

Răspunsurile la strana au fost oferite de corul Institutului Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur de la Balamand.

În cadrul slujbei a fost citită scrisoarea pastorală a Preafericitului Părinte Ioan al X lea Yazigi, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei.

رسالة رعائيّة ٢٠١٧

Preafericirea Sa i-a îndemnat pe preoții și credincioșii săi să fie onești, căci printr-o purtare creștinească integră, în orice moment al vieţuirii pământeşti, Îl mărturisesc cu adevărat pe Hristos – Calea, Adevărul și Viața.

Fiecare creștin ortodox este cu adevărat integru, a transmis Preafericirea Sa, atunci când se poartă cu bunătate și sinceritate, nu numai cu cei dragi din familia lui, dar și cu cei cu care interacționează în societate, indiferent de rasă, religie sau statut social.

De asemenea, în scrisoarea pastorală, Întâistătătorul Bisericii Antiohiei a vorbit despre nevoile actuale ale tuturor sirienilor. Prin cuvintele sale acesta a evidenţiat că Patriarhia Antiohiei dorește să atragă atenția comunității internaționale cu privire la greutățile prin care trece poporul sirian din pricina războiului și cât de important este ca toate teritoriile siriene să rămână unite și în pace.

La finalul slujbei a avut loc o procesiune cu icoane.

***

După cum aflăm dintr-un comunicat emis de Patriarhia Antiohiei, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea a suferit recent o intervenţie chirurgicală la ochiul stâng, iar acum se află în covalescenţă.

Traducere realizată de Pr. Gheorghe Costea
Preotul comunităţii creştin-ortodoxe române din Siria

Comentarii Facebook


Știri recente