Patriarhia a oferit daruri de Paști refugiaților ucraineni de la două parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor

Administrația Patriarhală a oferit joi daruri în valoare de 12.150 de lei pentru refugiații găzduiți de două parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor. Darurile au fost finanțate din fondul „Ajută cu bucurie”.

Cei 81 de refugiați au primit pachete cu produse alimentare în valoare de 150 lei fiecare. Darurile au ajuns la Aşezământul social-cultural „Sfânta Muceniţă Filofteia” al Parohiei Nefliu din Măgurele și la Centrul social „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Parohiei Brâncuși.

Darurile au ajuns joi la Parohia Brâncuși. Foto: Administrația Patriarhală – Sectorul Social

Cele două parohii găzduiesc persoane refugiate din Ucraina și persoane aflate în tranzit dinspre Ucraina spre alte țări din Uniunea Europeană.

La Parohia Brâncuși din Capitală sunt cazați 60 de refugiați ucraineni. Parohia le oferă sprijin social, medical, dar și educațional și spiritual refugiaților ucraineni. Săptămâna aceasta, copiii refugiați din Ucraina găzduiți de Parohia Brâncuși au participat la un atelier de ouă pictate.

Biblia și Biblia pentru copii în limba ucraineană la Parohia Brâncuși. Alături de Biblii sunt ouăle pictate de copiii refugiați în cadrul atelierului organizat de parohie pentru ei. Foto: Parohia Brâncuși

Pentru coordonarea inițiativelor de sprijin acordat refugiaților ucraineni, Patriarhia Română a schimbat destinația platformei „Ajută cu bucurie”, lansată la începutul pandemiei de Covid-19. Prin intermediul ei, oamenii se pot implica în criza refugiaților ajutând financiar, material, sau înscriindu-se ca voluntari.

Foto credit: Twitter / Parohia Brâncuși

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente