Patriarh de 10 ani | Centrul de Presă Basilica, unul dintre proiectele misionare importante ale Preafericitului Părinte Daniel

Sâmbătă, 30 septembrie, Preafericitul Părinte Daniel împlinește 10 ani de păstorire ca Patriarh al României. În urmă cu 10 ani, imediat după instalarea Preafericirii Sale, a urmat o perioadă semnificativă în istoria Bisericii Ortodoxe Române concretizată în proiecte polivalente. Printre acestea s-a numărat și înființarea Centrului de Presă Basilica care a fost inaugurat oficial în data de 27 octombrie 2007.

Prin intermediul Centrului de Presă Basilica, Biserica Ortodoxă Română rămâne ancorată în tradiţie, însă nu este deloc străină de mijloacele moderne de comunicare. Prin aceasta ea este atentă să ofere un răspuns la provocările contemporane şi să transmite cuvântul mântuitor în casele românilor prin toate canalele de comunicare pe care modernitatea i le pune la dispoziţie.

Componentele Centrului de Presă Basilica sunt: Agenția de Știri Basilica, Trinitas TV, Publicațiile Lumina, Radio Trinitas și Biroul de Presă.

Agenția de Știri Basilica

Agenția de Știri Basilica reprezintă locul virtual unde românii pot afla informația relevantă despre activitatea și misiunea Bisericii în societatea românească. Evenimentele sociale, culturale și religioase sunt reflectate de redacția agenției de știri atât sub forma textului, cât și a imaginii. Pe site-ul basilica.ro, utilizatorii pot viziona galerii foto care ilustrează momentele importante desfășurate în Patriarhia Română. Agenția este singura componentă a centrului de presă care livrează un conținut media și în limba engleză.

Știrile Basilica.ro pot fi urmărite și pe rețelele sociale: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest și You Tube.

 

Trinitas TV

Televiziunea Patriarhiei Române reprezintă prezența Bisericii Ortodoxe Române în audiovizualul românesc. Prin emisiunile difuzate, Trinitas TV aduce în casele telespectatorilor conținut media de calitate constând în interviuri cu personalități marcante ale societății românești, concerte, emisiuni de dezbateri și filme documentare. Printre acestea se numără: Valoarea Faptei, Biserica Azi, Comori ale Ortodoxiei, Cuvânt pentru suflet, Față către Față, Magazin Folcloric, Mărturii și Evocări și Pașii Pelerinului.

Slujbele oficiate la Catedrala Patriarhală și difuzate de Trinitas TV pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a televiziunii.

Publicațiile Lumina

Ziarul Lumina a fost înființat în anul 7 februarie 2005. Din paginile ziarului cititorii pot afla repere si idei și se pot informa despre actualitatea socială. De asemenea, o data pe săptămână apar noutăți din domeniul medical, al educației, dar și cultural.

Radio Trinitas

Prin intermediul radioului Trinitas, românii au posibilitatea să asculte atât actualitatea religioasă, cât și emisiuni de dezbatere și interviuri. Un loc aparte îl are difuzarea slujbelor religioase sau al acatistelor. Printre emisiunile difuzate se numără:  Atlas Biblic, Comoara Înțelepciunii, Civilizația Muzicii, Bucuria poveștilor, Credință și sănătate și Cuvânt de folos duhovnicesc. Prima stație Radio Trinitas a fost la Iași, lansarea acesteia având loc în data de 17 aprilie 1998.

În cuvântul de felicitare, cu prilejul aniversării a zece ani de activitate a Centrului de Presă Basilica, Patriarhul Daniel a evidențiat faptul că Centrul de Presă Basilica este asemenea unei mâini cu cinci degete prin care Biserica lucrează pentru o corectă informare a credincioșilor cu privire la viața şi activitatea ei astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…