Pastorale Crăciun 2019 | PS Vincențiu semnalează reducerea tainei creștine în conștiința publicului larg

Episcopul Vincențiu semnalează în Pastorala de Crăciun asupra reducerii „tragice” a tainei creștine în conștiința publicului larg.

Potrivit ierarhului, aceasta este atât cauza cât și rezultatul eforturilor venite din partea unor „gânditori rătăciți”, de a redefini persoana lui Iisus, astfel încât El devine „aproape de nerecunoscut”.

„Cel pe Care Evangheliile și Epistolele Sfântului Pavel Îl numesc Domnul, Mântuitorul și Dumnezeul nostru, este prezentat de către mass-media și de către unii care se consideră specialiști biblici ca un iudeu rătăcitor și marginal sau un revoluționar energic”.

„Cu siguranță că denaturarea chipului evanghelic al lui Iisus Hristos este consecința unei gândiri slabe și secularizate, care încearcă să-L reducă pe Dumnezeu la puterea rațiunii umane, slăbănogite de păcat, de a-L înțelege”, spune Preasfinţia Sa.

În continuare, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor explică:

„Dumnezeu a trebuit să se facă om asemenea nouă, să Își asume atât condiția vieții noastre, cât și a morții noastre, pentru ca noi să ne împărtășim de viața Lui dumnezeiască”.

„El trebuia să devină ceea ce suntem noi, pentru a ne permite nouă să devenim ceea ce este El în deplinătatea vieții și slavei Sale veșnice”.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente