Pastorala de Crăciun a Mitropolitului Olteniei: Domnul Iisus Hristos S-a făcut om pentru ca noi să ne îndumnezeim

„Domnul Iisus Hristos S-a făcut om pentru ca noi să ne îndumnezeim și să ajungem în Împărăția Tatălui Său în ceruri. El este Izvorul iubirii și unității lumii, omenirea fiind cuprinsă în Sine și păstrată în Trupul Său tainic”, a scris Înaltpreasfințitul Părinte Irineu în Pastorala de Crăciun.

„Numai unitatea de iubire în Mântuitorul Hristos ne-a redat demnitatea necesară vieții duhovnicești, demnitatea potrivită celor creați după chipul și asemănarea cu Dumnezeu”, a explicat Ierarhul.

„Biserica este spațiul în care oamenii trăiesc un nou mod de existență în iubire, fiind totodată organismul care promovează valoarea iubirii, unificării și unității creației în Duhul Sfânt. Așadar, Mântuitorul Iisus Hristos, prin harul iubirii a înlăturat dezbinarea noastră interioară și exterioară produsă de păcat și ne-a unit în dragoste cu Dumnezeu și întreolaltă”, a continuat Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului este necesară pentru a păstra comuniunea cu Dumnezeu și cu semenii din Biserică, a mai subliniat ierarhul.

„Trăim această stare când ne împărtășim cu Sfintele Taine, Mântuitorul Iisus Hristos fiind Acela Care face legătura între frații și surorile Sale din Trupul Său tainic, Biserica”.

Mitropolitul Irineu al Olteniei a încheiat Pastorala sa felicitând „pe toți cu ocazia marelui praznic al Nașterii Domnului și cu prilejul Anului Nou, vă urez din tot sufletul să vă dea Dumnezeu sănătate, pace, prosperitate și ajutor cu prisosință în tot ceea ce faceți, spre preamărirea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Textul integral.

Sursă foto: mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente