„Pași spre lumina Învierii”: Eveniment caritabil organizat de studenții teologi din Capitală

Concertul caritabil Pași spre lumina Învierii a avut loc joi seară în Biserica Sfântul Elefterie Nou – Paraclis patriarhal, din București.

Evenimentul organizat de Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) în 6 aprilie 2017, a avut scopul de a ajuta o familie cu doi copii care se confruntă grave probleme de sănătate.

În cadrul concertului au interpretat cântece religioase specifice perioadei liturgice a Postului Mare trei grupuri:

  • Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române;
  • Corala bărbătească Ortodoxă Te Deum Laudamus;
  • Corul academic Divina Armonie.

La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar Patriarhal, care a apreciat realizările studenților teologi.

Acești doi copii pentru care vă sacrificați, sunt invitațiile dumneavoastră la Cina Fiului de Împărat, biletele de intrare în Împărăția Cerurilor. Dumnezeu să vă dăruiască puterea să duceți Crucea iubirii jertfelnice până la capăt! a spus Preasfinția Sa.

În urma inițiativei ASTO s-au strâns peste zece mii de lei, bani din care vor fi achiziționate bunuri pentru familia aflată în dificultate.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…