„Pași în lumina Învierii”: Concert cu scop caritativ organizat de ASTO

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO), din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti, organizează cea de-a cincea ediţie a Concertului cu scop caritativ „Pași în lumina Învierii”.

Evenimentul se va desfăşura la Biserica Sfântul Elefterie Nou din București, în ziua de joi, 19 aprilie 2018, începând cu orele 18:30.

La acest concert sunt invitați: Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, dirijat de Protopsalt Arhid. Mihail Bucă;  Corala Bărbătească Ortodoxă Te Deum Laudamus, dirijată de Pr. Lect. Zaharia Matei; Corul Vlaho-Bizantin, dirijat de Arhid. Prof. Constantin Stoica.
La acest concert se vor interpreta cântări din perioada pascală, lucrări din repertoriul religios, psaltic și coral.

Intrarea va fi liberă.

Suma de bani strânsă în urma acestui concert cu scop caritativ va fi redirecționată către Geanina Ionelia Bratu, diagnosticată acum un an cu o tumoră malignă de rinofaringe. În momentul actual urmează un tratament la o clinică din Turcia, costurile acestuia, estimându-se la aproximativ  30.000 Euro.


Ediția de anul trecut a concertului „Pași spre lumina Învierii” a avut ca scop ajutorarea unei familii cu doi copii care se confruntă cu grave probleme de sănătate.

La evenimentul de anul trecut a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar Patriarhal, care a apreciat realizările studenților teologi.

„Acești doi copii pentru care vă sacrificați, sunt invitațiile dumneavoastră la Cina Fiului de Împărat, biletele de intrare în Împărăția Cerurilor. Dumnezeu să vă dăruiască puterea să duceți Crucea iubirii jertfelnice până la capăt!”, a spus Preasfinția Sa.

Foto Credit: ASTO

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente