Pașcani | Peste 200 tineri au participat la pregătirile pentru ITO 2017

Peste două sute de tineri au participat lunea aceasta în Pașcani, la a patra etapă pregătitoare pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, care va avea loc în perioada 1-4 septembrie 2017 la Iași.

Evenimentul din 19 iunie 2017 a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Pavel Postolachi, Protoiereul Protopopiatului Pașcani, împreună cu un sobor format din 13 preoți.

În continuare a avut loc Conferința Părintelui Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

În prima parte a conferinței Suntem cu adevărat liberi? Exerciții pentru libertate, părintele Nicodim a vorbit despre tânărul îngrădit de tehnologie, de frica de a vorbi liber și de vicii, notează ito2017.ro.

Arhim. Nicodim Petre a subliniat de asemenea faptul că libertatea înseamnă normalitate. Tinerii au nevoie de două lucruri, a adăugat părintele, să li se spună adevărul și să fie iubiți.

În a doua parte a conferinței tinerii au continuat dialogul cu părintele Nicodim adresându-i întrebări legate de tema propusă. Au urmat sesiunile de lucru pe grupe în cadrul cărora participanții s-au cunoscut, s-au împrietenit și au discutat despre libertate.

În aceeași zi, între sesiunile de lucru, tinerii au participat la slujba de sfințire a uneia dintre crucile care urmează să fie montată pe turla Catedralei Pogorârea Sfântului Duh din Pașcani.

© ito2017.ro

Comentarii Facebook


Știri recente