Participare numeroasă a elevilor mehedinţeni la olimpiada de religie

În Episcopia Severinului şi Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 7 martie, faza judeţeană a olimpiadei de religie, cult ortodox. La primele ore ale dimineţii, elevi de la toate şcolile din municipiul Drobeta-Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi şi-au îndreptat paşii către Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, unitatea de învăţământ care a găzduit competiţia şcolară, informează „Ziarul Lumina”.

Participanţii la concursul de cunoştinţe religioase au venit însoţiţi de părinţi şi de dascălii care i-au pregătit temeinic pentru acest eveniment.

La faza judeţeană a olimpiadei de religie de anul acesta s-au calificat peste 170 de elevi din învăţământul preuniversitar. Ca în fiecare an, participarea este destul de numeroasă la această disciplină, elevii apreciind materia ca fiind de bază în formarea şi educarea lor. Totodată, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un procent destul de ridicat al elevilor care au ales să frecventeze ora de religie.

Elevii calificaţi în urma acestei etape judeţene a olimpiadei de religie vor participa în luna aprilie la faza naţională, care se va desfăşura la Piteşti. De asemenea, toţi elevii care se remarcă la concursurile şcolare religioase vor fi premiaţi de către Episcopia Severinului şi Strehaiei. Promotor al culturii şi educaţiei creştine pe meleaguri mehedinţene, chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, le acordă în fiecare an olimpicilor şi profesorilor îndrumători, în semn de preţuire, diplome, icoane, cărţi şi CD-uri cu conţinut religios.

Comentarii Facebook


Știri recente