Participare la slujba Vecerniei și tundere în monahism la Mânăstirea Hodoș-Bodrog, din Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în data de 1 octombrie 2010, la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului și în ajunul pomenirii Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a participat la slujba Vecerniei, săvârșită în biserica nouă a istoricei mânăstiri Hodoș-Bodrog, din Arhiepiscopia Aradului, (unul dintre cele mai vechi așezăminte monahale din Patriarhia Română, consemnat în documentele vremii la anul 1177 și care a avut funcționare neîntreruptă până în zilele noastre), după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit și rânduiala tunderii în monahism a unuia dintre viețuitorii acestei mânăstiri, care a primit numele de Teodor, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Stareț Nestor Iovan. Evenimentul, la care au participat, pe lângă obștea Sfintei Mânăstiri Hodoș-Bodrog și alți clerici, monahi și monahii, precum și mulți credincioși, a consemnat bunele relații existente între cele două eparhii, Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria fiind pentru mai multă vreme în purtarea de grijă a Episcopilor Aradului. Noul călugărit, Părintele Teodor Vid, își va desfășura activitatea la Giula, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În urmă cu cincisprezece ani, tot la altarul Mânăstirii Hodoș-Bodrog, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a primit tunderea în monahism, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofronie Drincec, actualmente Episcopul Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente