Participare arhierească la manifestările culturale organizate la Giula – Ungaria

La Centrul Cultural Românesc din Giula a avut loc joi, 3 iunie 2010, o serată literar-folclorică dedicată poetului Mihai Eminescu, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Evenimentul a fost organizat de Consulatul General al României la Giula, în colaborare cu Centrul Culturii Tradiționale Sălaj și cu Liceul „Nicolae Bălcescu ” din Giula, la care a participat și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La eveniment au participat poeți și scriitori din Sălaj care au prezentat celor prezenți realizările lor literare, Ansamblul folcloric „Meseșul” din Zalău, dar și elevi ai Liceului Românesc din Giula, care au susținut, împreună cu oaspeții, un microrecital de poezie, cuprinzând și versuri de Mihai Eminescu.

De asemenea, vineri, 4 iunie 2010, la Centru Cultural Românesc din Giula, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului cercurilor Perinița, care reunește formații de tineri elevi din cursul primar și gimnazial de la diferite școli românești sau cu predare și în limba română din Ungaria, preocupați de păstrarea dansurilor și cântecelor populare românești, pe care le-au prezentat cu mult talent în fața spectatorilor.

În deschiderea acestei manifestări, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, care a participat la întreg programul prezentat, a rostit un cuvânt de binecuvântare, de felicitare și de încurajare pentru tinerii artiști populari români și pentru instructorii lor. La evenimentul organizat de către Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria, au fost prezenți Domnul Traian Cresta, Președintele acestei instituții a românilor din Ungaria, Domnul Tiberiu Iuhas, Directorul Oficiului aceleași instituții și Domnul Ioan Fodoreanu, Consulul General al României la Giula.

Comentarii Facebook


Știri recente