Participare arădeană la Olimpiada Corală Mondială din Riga, Letonia

În perioada 9-19 iulie, capitala Letoniei, Riga, a găzduit cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Corale Mondiale (World Choir Games), organizată de către Interkultur. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la acest festival internațional a participat și Corul mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad -Micălaca Veche II, care a obținut diploma de argint, informează Ziarul Lumina.

Festivalul internațional de la Riga este cunoscut ca „Olimpiada corurilor” și este organizat o dată la doi ani, fiind cel mai important concurs mondial în domeniu. Acesta reprezintă pentru Corul mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Micălaca Veche II cea de-a cincea participare la o competiție internațională, de fiecare dată reușind să reprezinte cu cinste și cu onoare municipiul, județul și eparhia Aradului, obținând medalii valoroase. La ediția din acest an s-au înscris 460 de coruri din 74 de țări, Corul mixt „Nașterea Domnului” din Arad, însoțit de pr. Iacob Bupte, instruit și dirijat de prof. Magdalena Lödi, a intrat în competiție în ziua de 16 iulie. Participarea corului în cadrul festivalului a continuat cu un concert în aer liber, oferit unui auditoriu impresionant în Grădina Vermanes din centrul capitalei letone, Riga. Toate aceste momente au fost încununate de succes, sâmbătă, 19 iulie, când, în cadrul ceremoniei de premiere, Corul mixt „Nașterea Domnului” a obținut diploma de argint de nivel zece, cu un punctaj care l-a despărțit pentru câteva sutimi de marele premiu. „Mulțumim în numele celor încununați cu laurii succesului sponsorilor care au contribuit esențial la organizarea și înfăptuirea acestei deplasări, cât și organizatorilor acestui eveniment, care au demonstrat din plin că un festival reușit se realizează cu multă muncă și implicare. Asociem acest succes strădaniilor Arhiepiscopiei Aradului de promovare a valorilor Ortodoxiei și de cunoaștere a tradiției locuitorilor municipiului și județului Arad”, a precizat pr. Iacob Bupte.

Anul trecut, în perioada 16-21 iulie, la Graz, Austria, corul mixt al Parohiei Micălaca Veche II a reușit să cucerească medalia de argint la secțiunea Austrian Open Competition, categoria a XIV-a Folclor. Festivalul-concurs s-a desfășurat în minunata sală Steiermark de la Congress Graz, în data de 17 iulie 2013. Premiile au fost decernate în frumoasa sală „Stefaniansaal” de la Congress Graz. Tot atunci, Corul mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Micălaca Veche II a susținut un concert în orașul Heiligenkrauz am Waasen, alături de corurile din Nigeria și Indonezia.

Comentarii Facebook


Știri recente