Participare a Bisericii Ortodoxe Române la Conferința ‘Europe, Art and Spirituality – Building Up Intercultural Identity’

În perioada 28 aprilie – 4 mai 2009 a avut loc la Tulln, Austria, conferința ecumenică intitulată ‘Europe, Art and Spirituality – Building Up Intercultural Identity’, organizată de către WSCF (World Student Christian Federation).

Din partea Bisericii Ortodoxe Romane, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a pariticipat la acest eveniment Domnul Marinel Laurențiu Marcu, licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași (promoția 2003) și absolvent de master în teologie al Holy Cross Greek Orthodox School of Theology, Boston, Statele Unite (promoția 2008).

WSCF a fost fondată în anul 1895 și este o organizație studențească creștină ecumenică cu membri din peste 100 de țări ale lumii. WSCF este un pionier în mișcarea ecumenică și a jucat un rol foarte important în formarea Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC) în anul 1948. Europa este una dintre cele șase regiuni ale WSCF, cu peste 25 de asociații studențești creștine naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente