Parteneriat viabil între Biserică și Școală la Oțelu Roșu, jud. Caraş Severin

Toți preoții și profesorii de religie de pe Valea Bistrei s-au întâlnit marți, 24 mai 2016, cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Evenimentul a avut loc la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Oțelu Roșu (jud. Caraş-Severin) în cadrul întrunirii Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei.

În prima parte a zilei Preasfinţia Sa a participat la Acatistul „Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, slujbă oficiată de un sobor de preoți din cadrul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei. La final, părintele Petru Trainoschi de la Parohia Var a susținut o predică la Duminica a cincea după Paști, a Samarinencei, iar părintele Ioan Tuștean de la Parohia Vama Marga a prezentat o cateheză pentru tineri cu tema „Iosif-model al tinereții”, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

În cea de-a doua parte a zilei trei dintre profesorii de religie au susținut referate cu tema „Hristos și Sfinții, modele de educație și bună viețuire a tinerilor creștini”. Primul referat a fost expus de părintele profesor Vidu Vasiloni, urmat fiind de prof. Adrian Marcel Șimon și de prof. Ana Olariu. Au mai fost deopotrivă luări de cuvânt din partea celor prezenți pe marginea temei conferinței, dezbătându-se totodată și probleme concrete ale preoților și profesorilor de religie cu privire la activitățile pe care le desfășoară în parteneriat, pentru o educație autentică creștin-ortodoxă a copiilor și tinerilor.

De asemenea, cu prilejul venirii la Oțelu Roșu, Preasfințitul Părinte Lucian, a vizitat și Cantina socială din incinta Liceului „Bănățean” din localitate, administrată fiind de către conducerea școlii în colaborare cu Episcopia Caransebeșului și parohiile din Oțelu Roșu.

„Iată cum Biserica și Școala se ocupă practic de creșterea, dar și de educarea copiilor și sigur că este foarte important să avem și grijă de copiii și de tinerii noștri. Așadar, împletim educația religioasă cu tot ceea ce înseamnă filantropie, mai ales pentru copiii ce provin din familii defavorizate. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că aici funcționează parteneriatul dintre Biserică și Școală, dintre preoții parohi și profesorii de religie și avem o deschidere foarte mare din partea conducerii Liceului Bănățean, unde învață majoritatea copiilor de pe Valea Bistrei”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Copii beneficiari ai Cantinei sociale, care serveau în acel moment masa de prânz, au avut bucuria să primească binecuvântare, iconițe, pliante și alte daruri din partea ierarhului. Preasfințitul Lucian a rostit cu această ocazie și o rugăciune în Capela școlară cu hramul „Sfânta Treime”, unde elevii se roagă și desfășoară diferite activități cu caracter religios, de foarte multe ori ținându-se aici Ora de religie.

Comentarii Facebook


Știri recente