Parteneriat între Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Academia Teologică din Moscova

La începutul acestei săptămâni, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a încheiat un protocol de colaborare cu Academia de studii teologice din Moscova.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București: „Am încheiat un protocol de colaborare cu o durată de patru ani, între Facultatea noastră de Teologie Justinian Patriarhul și Academia Teologică din Moscova. Acest acord prevede o strânsă colaborare în sensul unui schimb de profesori, de studenți la nivel de licență și master, apoi publicarea de literatură teologică și ceea ce este important pentru dânșii, dorința de a traduce din literatura noastră teologică și, în special, din opera Părintelui Dumitru Stăniloae. O atenție deosebită am acordat și schimbului pe linie de iconografie bisericească. Noi avem o specializare de artă sacră, iar dânșii au una de iconografie bisericească și putem trimite pe perioade scurte studenții la specializare”.

Instituția bucureșteană de învățământ universitar mai colaborează cu Facultățile de Teologie Ortodoxă din Veliko Târnovo (Bulgaria), Balamant (Liban) și Kiev (Ucraina).

Comentarii Facebook


Știri recente