Parteneriat educaţional pentru copiii dezavantajaţi social

Centrul social „Sfântul Nicolae“ din Filiaşi, al Asociaţiei „Vasiliada“, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a încheiat în această lună un parteneriat educaţional cu Liceul „Dimitrie Filişanu“, informează “Ziarul Lumina”.

Acest parteneriat urmăreşte desfăşurarea de activităţi şi programe de educaţie în beneficiul copiilor aflaţi în grija Asociaţiei „Vasiliada“, având ca scop formarea şi dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă, socializarea între elevii celor două instituţii, schimbul de informaţii, cât şi dezvoltarea de abilităţi practice. „Acest parteneriat a fost încheiat din dorinţa de a le oferi copiilor nenumărate posibilităţi de dezvoltare personală, de socializare cu colegii lor mai mari, cadrele didactice din cadrul Liceului «Dimitrie Filişanu» având o mare deschidere spre realizarea de activităţi educative în sprijinul elevilor celor două instituţii“, a declarat Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului social „Sfântul Nicolae“.

Prima activitate desfăşurată în cadrul parteneriatului, „Bogăţiile toamnei“, a marcat trecerea de la fructele şi legumele din grădină la cele preparate pentru iarnă, elevii liceului donând fructe, legume şi borcane cu dulceaţă şi compot pentru beneficiarii centrului. De asemenea, aceştia au pregătit împreună tartine, pe care le-au ornat cu legume, şi au realizat diferite animăluţe din fructe, la finalul activităţii copiii fiind premiaţi, pe echipe, pentru cele mai colorate lucrări, pentru spiritul de echipă şi pentru cea mai creativă echipă.

Comentarii Facebook


Știri recente