Parteneriat educaţional pentru copiii de la Centrul social „Sfântul Nicolae” din Filiaşi

Centrul social „Sfântul Nicolae” din Filiaşi, al Asociaţiei Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a încheiat în această lună un parteneriat educaţional cu Liceul “Dimitrie Filişanu”. Parteneriatul urmăreşte desfăşurarea de activităţi şi programe de educaţie în beneficiul copiilor aflaţi în grija Asociaţiei Vasiliada, având ca scop formarea şi dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă, socializarea între elevii celor doua instituţii, schimbul de informaţii, cât şi dezvoltarea de abilităţi practice, după cum ne-a transmis Gabriela Firu.

“Acest parteneriat a fost încheiat din dorinta de a le oferi copiilor mai multe posibilităţi de dezvoltare personală, de socializare cu colegii lor mai mari, cadrele didactice din cadrul Liceului Dimitrie Filisanu având o mare deschidere spre realizarea de activităţi educative în sprijinul elevilor celor doua instituţii”, a declarat Alexandra Vopsitoru, coordonatorul Centrului social “Sfântul Nicolae”.

Prima activitate desfasurată în cadrul parteneriatului, “Bogăţiile toamnei”, a marcat trecerea de la fructele şi legumele din gradină la cele preparate pentru iarnă, elevii liceului donând beneficiarii centrului fructe, legume şi borcane cu dulceaţă şi compot.

De asemenea, aceştia au pregătit împreună tartine, pe care le-au ornat cu legume, si au realizat diferite animaluţe din fructe, la finalul activităţii copiii fiind premiaţi, pe echipe, pentru cele mai colorate lucrări, pentru spiritul de echipă şi pentru cea mai creativă echipă.

Comentarii Facebook


Știri recente