Parteneriat catehetic și didactic în Protoieria Corabia

Perioada școlilor de vară, organizate în cuprinsul Episcopiei Slatinei și Romanaților se apropie de final. Între centrele care au desfășurat astfel de activități în această perioadă se numără și orașul Corabia.

Zeci de elevi au beneficiat pe perioada vacanței de o serie de programe interactive, inclusiv cateheză și alte activități practice. Toate activitățile au avut menirea de a-i purta pe elevii dornici de a afla mult mai multe dincolo de hotarul orei de Religie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

La Corabia, de această activitate s-a ocupat prof. Nelușa Băjeu, cadru didactic coordonator al parteneriatului „Îngeri în trup” pe care Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” l-a încheiat cu Biserica „Sfântul Dumitru” din Corabia. „Găsim îmbucurător faptul că elevii participă la orele de religie, la activitățile didactice din timpul verii și la ora de cateheză de sâmbăta seara, nu din teamă, ci fiind convinși de importanța credinței creștine în vederea mântuirii sufletului”, spune preotul Ion Băjeu, de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Corabia.

De menționat este faptul că în Corabia se derulează, pentru disciplina religie, mai multe concursuri, festivaluri și parteneriate județene și interjudețene, coordonate de inspector prof. Florica Grecu, așezate sub genericul „Pentru o lume mai bună”. De asemenea, prof. Elena Ispas și prof. Mihaela Guicin derulează de ceva vreme activitatea „Aripă de înger”, iar elevii învață mai mult la Centrul de Excelență pentru disciplina religie de la punctul de lucru Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”. Roadele muncii lor s-au concretizat în rezultatele elevilor participanți, an de an, la diversele olimpiade și concursuri. Între aceștia, Ileana Pița și Loredana Scutelnicu, îndrumate de prof. Elena Florescu, au reprezentat județul Olt la faza națională a Olimpiadei de religie de la Oradea și de la Cluj-Napoca.

Tot în această perioadă, elevii din zona Izbiceni lucrează pentru concursurile de specialitate, realizând icoane după erminiile bizantine sub îndrumarea doamnei prof. Mariana Barbu, absolventă și a Secției de Artă Sacră. Totodată, la parohiile din Rusănești-Jiani și Cilieni din județul Olt, se învață muzică bisericească împreună cu preotul Cristian Guguleanu și prof. Costică Rău. Cei doi se implică și în organizarea corului parohial, recunoscut pentru numeroasele sale premii obținute la concursurile din țară.

Zona Corabiei este de asemenea un punct important al Episcopiei Slatinei și Romanaților pentru excursioniștii și pelerinii olteni, prin cetatea de la Sucidava, cu fântâna ei secretă, la bisericile vechi cu tradiție bine păstrată.

Comentarii Facebook


Știri recente