Parohul din Orhei a racordat la apă o familie din Seliște: Spălatul pe mâini în pandemie nu trebuie să fie o provocare

Părintele Paroh Sergiu Aga, de la Biserica „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, a racordat la apă curentă o familie din satul Lucășeuca, comuna Seliște, în Republica Moldova. „A te spăla pe mâini cu apă în ziua de astăzi, mai ales în condițiile pandemice, rămâne o provocare pentru mulți”, pentru că nu presupune doar deschiderea unui robinet, a scris el pe Facebook.

Autoritățile și regia de apă le promiseseră oamenilor că vor trage apa până aproape de casele lor, iar aceștia plătiseră taxa de apeduct, însă lucrările întârziau mult. Părintele Sergiu Aga a reușit, prin proiectul „Dar din Dar” al Asociaţiei Umanitare Filantropia Creștină înființată de parohie, să cumpere cele necesare investiției și să realizeze lucrarea.

Furtunul cu diametrul de 50 mm le va asigura și vecinilor posibilitatea de a se racorda la rețeaua raională de apă.

Părintele Paroh Sergiu Aga a studiat Teologia la Cluj și este paroh la biserica din Orhei din 2006. Este consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei, iar în perioada 2009-2012 a fost coordonator local în cadrul Misiunii Sociale Diaconia a mitropoliei.

Proiectul „Dar din dar” al Asociației Umanitare Filantropia Creștină este realizat în parteneriat cu Asociația Fortotschka din Germania și oferă intervenții de urgență în cazuri sociale care reprezintă situații de criză.

Pentru donații

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
Or. Orhei, str. Dorobanţilor 79, R. Moldova – 3504
Cod fiscal: 1013620012185
Cont: MD92ML000000002251933406 – EURO
BC MOLDINCOMBANK S.A.
SWIFT: MOLDMD2X
C/d: 2251933406

Foto credit: Facebook / Sergiu Aga


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente