Parohiile din protopopiatul Sascut au venit în ajutorul vârstnicilor aflați în carantină la Hârja

Câteva parohii din județul Bacău s-au solidarizat pentru a ajuta Așezământul pentru vârstnici „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din localitatea Hârja, aflat în carantină.

La apelul Protopopiatului Sascut, parohiile Pâncești, Sascut-Sat și Dieneț au realizat o colectă de alimente (legume, fructe, brânzeturi, paste făinoase, ulei). Acestea au fost predate Cantinei de la Protoieria Onești, care prepară în această perioadă masa vârstnicilor, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Centrul pentru persoane vârstnice de la Hârja este în carantină în urma depistării unor cazuri de bolnavi asimptomatici, care au ieșit pozitiv la testele făcute pentru noul coronavirus. Din data de 01 iulie, cantina socială și blocul alimentar au fost închise, prepararea hranei fiind preluată de cantina Protoieriei Onești.

Prin intermediul platformei umanitare „Ajutăm împreună – De noi depinde totul”, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a organizat o colectă în bani și alimente pentru vârstnicii de la Hârja.

Donațiile în alimente se primesc la sediul Protoieriei Oneşti:
Str. Adrian Păunescu, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601013

Donațiile în bani se pot face la:

Asociația Patmos
IBAN: RO95RNCB0030161762300001
B.C.R. Oneşti

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente