Parohiile din diaspora ajută sinistrații din România

Parohia ortodoxă română Sfânta Parascheva din Wakefield – Massachusetts face un apel la enoriașii ei pentru a ajuta persoanele sinistrate din cauza zăpezii din România. Astfel, pe 19 și 26 februarie 2012 se va face o colectă financiară. Banii colectați vor fi expediați Patriarhiei Române pentru distribuirea ajutorului către sinistrați, după cum ne-a precizat Părintele Paroh Nicolae Simion.

Biserica Ortodoxa Romana Sfânta Parascheva a luat ființă în anul 1996. In iunie 1999 Biserica Sfanta Parascheva a cumparat proprietatea cu biserica existenta.

In data de 13 octombrie 2002 Biserica a fost Sfintita (tarnosita) de Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada, si Prea Sfintitul Gherasim al Ramnicului, Episcopie care a daruit bisericii Sfanta Parascheva si Sfintele Moste ale Sfintilor pentru Sfantul Altar.

In anul 2009, Biserica Sfanta Parascheva a primit in dar din partea mitropoliei Moldovei si Bucovinei Sfintitul Acoperamant al Sfintei Parascheva din Iasi prin binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Nicolae si purtarea de grija a Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Teofan. Sfintitul Vesmant se afla in Racla din Fata Sfantului altar din data de 10 octombrie 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente