Parohia „Toți Sfinții” din Toronto, Canada și-a sărbătorit hramul

În zilele de 29 și 30 mai, parohia „Toți Sfinții” din Toronto și-a sărbătorit hramul. Sărbătoarea a început sâmbătă seara, prin săvârșirea tainei sf. maslu, în sobor de 11 slujitori. La sfârșitul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, a vorbit despre semnificația acestei taine ca și exemplu de înțelegere a lucrării Duhului Sfânt în Biserica Mântuitorului. Duhul Sfânt aduce tămăduire de boli, iertare de păcate, curățire și luminare tuturor celor care îl cer cu stăruință. Orice creștin trebuie să ceară Duhul și să dovedească lucrarea acestuia prin viața lui creștină în familie și societate, informează romarch.org.

Sărbătoarea a continuat a doua zi prin săvârșirea Sf. Liturghii. Mulțime de credincioși ortodocși români din zona Toronto au venit să se bucure de acest praznic. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae a vorbit la momentul predicii despre Toți Sfinții cunoscuți și necunoscuți pe care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește în prima duminică după Rusalii. După cuvintele Mântuitorului din Evanghelia zilei, aceștia au adus mărturie în lume despre Fiul lui Dumnezeu întrupat și au mărturia Fiului înaintea Tatălui despre această lucrare. După exemplul lor, se cuvine să aducem și noi mărturie în lumea secularizată de astăzi care îl refuză tot mai mult pe Dumnezeu. Părintele paroh Ioan Pop a mulțumit în încheiere lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra parohiei în cei 11 ani de existență, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae și tuturor celor prezenți pentru împreuna slujire la această sărbătoare a parohiei.

A urmat masa festivă în timpul căreia copiii și tinerii parohiei au oferit un program artistic apreciat de toți cei prezenți. Jim Karygiannis, Membru al Parlamentului și prieten al parohiei, a oferit o diplomă de merit pentru cei 11 ani de existență ai parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente