Parohia Teșila I implicată în proiect intercultural

Parohia Teșila I din localitatea prahoveană Valea Doftanei a fost astăzi, 19 august 2013, coparticipantă în cadrul proiectului „Taste Europe” derulat de către Asociația Tinerilor din Valea Doftanei condusă de doamna profesoara Richea Georgeta și colaboratorii săi.

Astfel, peste 20 de tineri participanți la acest proiect, veniți din Slovacia, Turcia, Italia și Ungaria, printre activitățile desfășurate au inclus și vizitarea lăcașului de cult al Parohiei Teșila I ca unul dintre obiectivele principale din comună.

„Acești tineri au fost primiți cu mult drag, le-a fost prezentat istoricul bisericii, au admirat pictura și le-au fost prezentate câteva broderii de veștminte cu specific tradițional și cȃteva obiecte de cult de patrimoniu. Desigur, întȃlnirea a provocat curiozități firești care prin dialog intercultural și interreligios a dus la o reușită de grup. După momentul de fotografii le-au fost oferite iconițe și vederi cu specific religios-tradițional”, a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teșila I, Protoieria Câmpina.

Comentarii Facebook


Știri recente