Parohia Sfânta Parascheva din Bruxelles alături de cei lipsiți de libertate

Credincioșii Parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles i-au vizitat pe deținuții români ortodocși din Penitenciarul Saint Gilles(foto), în ziua de 8 mai 2011. Deținuții s-au rugat împreună cu oaspeții, au primit daruri și au asistat la un concert susținut de corul bisericii. La întâlnire au participat, de asemenea, deținuți ortodocși din Bulgaria, Grecia, Albania și Georgia. Românii din acest penitenciar au fost spovediți, în timpul Postului Mare din acest an, de părintele Bogdan Popescu, preot slujitor la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Biserica Parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles fost realizată în stil neogotic în anul 1866 după planurile arhitectului J.B. Helleputte pentru Congregația Surorilor Inimii lui Iisus. Desacralizat, locașul de cult a fost achiziționat de Fundatia Valențe Umane in luna mai 2009 și târnosit de Preasfințitul Parinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, potrivit sfantaparascheva.be.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu data de 8 septembrie 2010, Părintele Bogdan Ioan Popescu organizează activitatea pastoral-misionară, liturgica și educațională de la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Comentarii Facebook


Știri recente