Parohia Sf. Trei Ierarhi din Bacău a strâns alimente pentru centrele de copii și vârstnici ale eparhiei

Asociația Treime de Arhierei a Parohiei Sf. Trei Ierarhi din Bacău a finalizat luni colecta de alimente pentru două centre sociale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Alimentele au fost donate copiilor aflați în grija Fundației Episcop Melchisedec din Roman și persoanelor vârstnice de la Așezământul social-filantropic Sf. Voievod Ștefan cel Mare de la Hârja.

Acțiunea a încheiat un proiect al parohiei băcăuane intitulat ,,Familia, legătură vie dintre generații”, desfășurat pentru a marca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Anul acesta, Parohia Sf. Trei Ierarhi a continuat și proiectele „Fii dar din Darul lui Dumnezeu” și „Fă Rai din ce ai”.

Fundația „Episcop Melchisedec” a fost înființată de Episcopul Melchisedec Ștefănescu al Romanului (1879-1892) și este în prezent coordonată de monahia Dionisia Șchiopu. În cadrul ei funcționează Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate.

Așezământul social-filantropic Sf. Voievod Ștefan cel Mare de la Hârja este căminul de bătrâni înființat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Acesta este coordonat de părintele Ilarion Mâță, Consilier la Sectorul Social-Filantropic al eparhiei.

Foto credit: Parohia Sf. Trei Ierarhi din Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente