Parohia Sf. Nicolae din Torino va avea un nou lăcaş de cult

Parohia românească „Sfântul Ierarh Nicolae” din Torino va avea un nou lăcaş de cult.

În acest scop, Părintele Protopop Marius Floricu din Protopopiatul Piemonte I și Părintele Nicolae Telpiz, parohul Parohiei „Sf. Nicolae”, s-au întâlnit luni cu Președintele Circumscripției Vl a municipalității Torino, Valerio  Lomanto.

Întrunirea a reprezentat o etapă importantă în formalizarea concesiunii locașului „Chiesa di San Giuseppe” pe care administrația menționată  o va da în concesiune pentru 19 ani Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” în urma concursului de proiecte câștigat de către această parohie.

„În cadrul discuțiilor, au fost stabilite detaliile tehnice de implementare a angajamentelor de îmbunătățire a Locașului pe care Parohia s-a angajat să le execute, dar și modalitățile de finanțare a acestor lucrări”.

„Domnul Președinte Lomanto a exprimat bucuria de a putea încredința un Locaș de slujire care a rămas fără Liturghie aproape un deceniu și care se află într-un context social dificil”.

„Părintele Marius Floricu, protopopul protopopiatului Piemonte I, l-a asigurat pe domnul Lomanto  de faptul că așa cum s-a întâmplat la Moncalieri, dar și în alte realități locale– prin venirea unei comunități de rugăciune și  prin activitate socială coerentă și continuă – locașurile care erau pe cale de degradare au luat o nouă față”, se precizează pe site-ul Episcopiei Italiei.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Nicolae” din Torino a fost înființată în anul 2012 de Episcopul Siluan al Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele Pavel Goreanu. În anul 2018, părintele Pavel se transferă în România. În perioada 2018-2019, preot paroh a fost părintele Victor Gribinenco. În anul 2019, a fost numit ca paroh părintele Nicolae Telpiz.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente