Parohia Sf. Cuv. M. Mc. Anastasia din Albano Laziale – Genzano di Roma (Italia) aniversează un an de la înființare

Parohia Sf. Cuv. M. Mc. Anastasia din Albano Laziale – Genzano di Roma (Italia), împlinește duminică, 18 iulie, un an de la înființarea ei. Anul trecut, în seara zilei de 18 iulie, Preasfințitul Siluan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezenta Excelenței Sale Marcello Semeraro, Episcopul Catolic de Albano, a oficiat slujba Te-Deum – ului, a dat citire deciziei de înființare a parohiei și de numire ca preot paroh a Pr. Răzvan Săvescu, a oferit Sf. Antimis și Sf. și Marele Mir, iar Ep. Marcello a oferit în mod public parohiei nou înființate lăcașul de cult.

Anul acesta, manifestabile prilejuite de aceasta aniversare vor cuprinde pe lângă săvârșirea Acatistului Sf. Anastasia și a Dumnezeieștii Liturghii oficierea Te-Deum – ului de mulțumire urmat de un moment festiv în care credincioșii prezenți vor participa la o agapă frățească, informează Pr. Ioan Lupasteanu, Coordonatorul Sectorului de informare, mass-media și relații publice din cadrul Departamentului de informare și mass-media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Răspunsurile la Sf. Liturghie vor fi date de către corala Armonia din Turda. În aceasta ocazie foaia parohiala săptămânală „Privegheați și vă rugați”, ajunsă la nr. 11, va fi ediție specială și va cuprinde în locul rubricilor obișnuite fotografii și articole despre viața din parohia din aceasta perioadă de un an.

Comentarii Facebook


Știri recente