Parohia Românească din Tokyo lansează concursul: 100 de ani în culori și suflet

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, Parohia Ortodoxă Românească din Tokyo organizează un concurs de desen pentru copiii români din capitala Japoniei intitulat: ,,100 de ani în culori și suflet”.

Lucrările copiilor trebuie depuse până în data de 18 noiembrie, la biserică.

Expoziția și premierea celor mai bune lucrări va avea loc în data de 25 noiembrie 2018, după Sfânta Liturghie.

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, Parohia românească din Tokyo organizează mai multe manifestări culturale şi religioase.

Astfel, potrivit anunţului postat pe site-ul oficial al parohiei, evenimentele vor debuta în data de 21 octombrie cu proiecţia filmului documentar: ,,Marea Unire- România la 100 de ani”.

Vizionarea documentarului este programată după Sfânta Liturghie. Acest film se vrea a fi o sursă de inspiraţie pentru copiii care vor participa la concursul de desen.

În data de 02 decembrie, corul parohiei va susține un mic recital de cântece patriotice, imediat după slujba de Te-Deum.

„În aceeași zi, după cântecele patriotice, toti cei prezenți, purtând straie naționale și steaguri, sunt invitați la parada 100 de pasi pentru 100 de ani, către centrul zonei noastre – stația Kunitachi. Desigur, această ultimă acțiune va depinde și de condițiile meteorologice de la acea dată”, a precizat Pr. Paroh Daniel Corîu.

Anul acesta se împlinesc zece ani de la înfiinţarea comunităţii ortodoxe din Tokyo, ocrotită de Sf. Mc. Gheorghe.

Foto credit: Parohia Românească din Tokyo

Comentarii Facebook


Știri recente