Parohia românească din Strasbourg, în haine de sărbătoare

Parohia ortodoxă română și-a sărbătorit ieri, 24 iunie 2011, ocrotitorul. Evenimentul a început de dimineață cu slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în paraclisul bisericii, informează „Ziarul Lumina”. Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul a prilejuit pentru comunitatea din Strasbourg un dublu eveniment: în afară de sărbătoarea hramului, Serviciul ‘Initiatives Oecuméniques’ din Strasbourg a organizat un program special de Sânziene, intitulat ‘Nuit de Lumière’.

Biserica ortodoxă română este singura parohie ortodoxă care participă la eveniment. În cadrul programului, începând cu ora 18:30, a avut loc o conferință cu titlul ‘Iconostasul în arhitectura bisericilor ortodoxe; sensul și teologia icoanei’, prezentată de Iosefina Iorgulescu și părintele Vasile Iorgulescu, parohul comunității de aici.

Au urmat Vecernia și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, slujite în limba română și franceză. Seara a continuat până spre miezul nopții cu rugăciuni, lecturi biblice și mărturii legate de soarta migranților, urmând exemplul temei recent dezbătute la Palatul Patriarhiei din București, și a altor categorii sociale defavorizate în vremurile de criză pe care le traversăm. Slujba solemnă a hramului va avea loc mâine, începând cu ora 10:30, cu Sfânta Liturghie, Te Deum și pomenirea obștească a celor adormiți, după rânduiala Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente