Parohia românească din Nottingham, nouă ani de la înființare aniversați prin rugăciunile PS Ignatie Mureşanul

Parohia Ortodoxă românească Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din Nottingham, Marea Britanie, a împlinit în 24 septembrie 2017 nouă ani de la înfiinţare. La acest eveniment aniversar, Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Ignatie Mureșanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat faptul că omul modern trebuie să se lase cu desăvârșire în grija lui Dumnezeu și să-și recunoască neputințele, asemenea Sfântului Apostol Petru din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Totodată, a subliniat că numai în momentul în care omul va deveni conștient de păcatele sale atunci va fi făcut cu adevărat un prim pas pe calea mântuirii.

Sfânta Liturghie a fost urmată de o slujbă de mulţumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu, fiind urmată de slujba parastasului pentru toţi cei adormiţi din parohie. Momentul festiv s-a încheiat cu o agapă frățească, a informat Dr. Sorin Dan Damian.


Parohia ortodoxă română din Nottingham a fost înființată în anul 2008 pentru a deservi nevoile duhovnicești ale românilor care locuiesc în orașele din regiunea East Midlands a Angliei: Nottingham, Leicester, Derby, Lincoln și Mansfield.

Slujbele din această parohie se oficiază într‑o biserică închiriată de la comunitatea anglicană locală, deoarece situația financiară a parohiei nu permite construirea unui locaș de cult ortodox propriu. În această situație se află majoritatea comunităților ortodoxe române din Marea Britanie.

Foto credit: Parohia ortodoxă românească din Nottingham

Comentarii Facebook


Știri recente