Parohia românească din Lucca, Italia și-a sărbătorit hramul

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, la 22 ianuarie 2012, parohia ‘Sf. Antonie cel Mare’ din Lucca a sărbătorit al doilea hram: Sf. Anastasie Persul, căruia îi este închinat lăcașul de cult dat în folosința comunității române de către Arhiepiscopia Catolica din localitate. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Prea Sfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, iar răspunsurile la strană au fost date de către un grup de cântăreți veniți de la Catedrala Patriarhală din București, potrivit episcopia-italiei.it.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii au adus cinstire moaștelor Sfântului Anastasie Persul și ale Sfântului Apostol Andrei ( fragment dintr-un deget al mâinii stângi) primite în dar de către parohia ortodoxă română din partea Curiei din Lucca, în ajunul sărbătorii Sf. Antonie (luni, 16 ianuarie 2012).

După Sfânta Liturghie părintele paroh Liviu Marina-Fiț a fost hirotesit întru protoiereu pe seama Protopopiatului Toscanei.

Seara, la ora 17.30, tot în biserica Sfântul Anastasie, a avut loc un Concert de Muzică Religioasă, susținut de către grupul coral venit de la Catedrala Patriarhală, și de către un grup al corului Santa Cecilia, al catedralei catolice din Lucca. Cu această ocazie, cei prezenți au putut admira și stadiul actual al picturii bizantine, în tempera grasă, care se realizează în biserica parohiei de la Lucca.

Ziua de duminică s-a înscris și între manifestările parohiei ortodoxe romane din Lucca organizate cu ocazia săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente