Singura parohie din Italia ocrotită de Sf. Mc. Evlampie şi Evlampia şi-a sărbătorit hramul

Parohia românească din Collegno şi-a sărbătorit miercuri ocrotitorii spirituali, Sfinţii Mucenici Evlampie şi sora sa Evlampia, fiind singura parohie cu acest hram din Episcopia Italiei .

Sfânta Liturghie în parohia nou înfiinţată recent a fost oficiată de Pr. Protopop Marius Floricu de la Protoieria Torino II, împreună cu Pr.  Paroh Valeriu Andrei Grosu, Pr.  Gabriel Burcescu, Pr.  Iustin Androne şi Pr.  Paul Porcescu, notează Episcopia Italiei.

În timpul slujbei, Pr. Iustin Androne, de la Parohia „Sfânta Cruce”, din Torino, i-a îndemnat pe credincioşii participanţi să urmeze „curajul acestor sfinţi martiri care nu s-au sfiit să îşi mărturisească dragostea faţă de Hristos înaintea stăpânitorilor acestei lumi” şi să nu uite că „fără jertfă nu există mântuire”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii Pr. Protopop le-a solicitat credincioşilor să se implice activ în viaţa parohiei pentru că „de Biserică sunt legate cele mai importante momente ale vieţii omului pe care nu le putem ignora fiindcă, vrem nu vrem, suntem fiii lui Dumnezeu, un Dumnezeu care ne aşteaptă să umplem Împărăţia Sa”.

Pr.  paroh Valeriu Andrei Grosu a mulţumit apoi părinţilor slujitori şi tuturor celor care au participat, amintind faptul că „orice parohie nou înfiinţată este precum un copil nou născut care are nevoie în primul rând să simtă căldura şi dragostea braţelor părinteşti”.

Prima Sfântă Liturghie în această parohie a fost oficiată duminică.

Foto Credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…