Parohia Ortodoxă Română Pogorârea Sfântului Duh din orașul Göteborg – Suedia, în haine de sărbătoare

În ziua sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, duminică,12 iunie 2011, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit împreună cu un sobor de preoți Sfânta Liturghie și Vecernia plecării genunchilor în biserica Parohiei Ortodoxe Române Pogorârea Sfântului Duh din orașul Göteborg, Suedia, cu prilejul sărbătoririi hramului.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite cele opt rugăciuni cu genunchii plecați și au fost binecuvântate frunzele aduse de credincioși – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

La slujbă au fost binecuvântate prinoasele oferite de numeroșii credincioși care au participat la Sfânta Liturghie iar la final s-a organizat tradiționala agapă frățească.

Începând cu ora 18:00, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie va oficia Slujba Vecerniei în parohia ortodoxă română din orașul BorÃ¥s, Suedia.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…