Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Nicodim de la Tismana și Ioan Iacob din Copenhaga are un nou preot

Ieri, Duminică 21 Decembrie 2008, Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Nicodim cel Sfințit de la Tismana și Ioan Iacob de la Neamț” din Copenhaga, Danemarca. Împreună cu Preasfinția Sa au slujit Părintele Mihai Radu de la Parohia Ortodoxă Română „Pogorârea Sfântului Duh și Sfinții Români” din Malmö, Suedia, și Părintele Mihai-Marius Hornicar, noul preot paroh în capitala Regatului Danemarcei. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Macarie le-a prezentat credincioșilor prezenți pe noul lor slujitor, care a fost primit de comunitate cu multă bucurie și căldură sufletească.

În urma examenului de preselecție organizat la Patriarhia Română în data de 16 octombrie 2008, pentru ocuparea posturilor de preoți parohi la parohiile nou înființate din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Părintele Mihai-Marius Hornicar a fost numit preot paroh pe seama Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Nicodim cel Sfințit de la Tismana și Ioan Iacob de la Neamț” din Copenhaga, Danemarca. Sfinția Sa a funcționat ca preot la capela Spitalului „Panait Sârbu” din București și este doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Iustinian” a Universității din București.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente