Parohia Ortodoxă Română Alcamo-Sicilia a aniversat un deceniu de la înfiinţare

Parohia „Sfântul Ierarh Leon al Cataniei” – Alcamo, din Protopopiatul Ortodox Român- Sicilia, a aniversat duminică 10 ani de la înființare, informează Episcopia Italiei.

Cu acest prilej lăcașul de cult a fost resfințit în urma lucrărilor efectuate. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, delegatul Preasfinţitului Părinte Siluan al Italiei.

După sfințire, a urmat Sfânta Liturghie. În cadrul omiliei rostite, ierarhul a menționat reflectând la Pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr că „nu pentru bogăția lui a pierdut Raiul bogatul din Evanghelie, ci pentru păcatul nesimțirii, căci s-a dovedit insensibil la suferința săracului bolnav de la poarta sa”.

„Tocmai pentru acest fapt, bogatul își pierde identitatea în Împărăția lui Dumnezeu, pe când săracul, prin suferința lui, își câștigă identitatea de moștenitor al Împărăției Cerurilor”.

După Sfânta Liturghie, Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a citit mesajul transmis de Preasfinţitul Părinte Siluan cu prilejul împlinirii unui deceniu de la înfiinţarea parohiei.

Pentru activitatea pastoral-misionară, Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania a acordat rangul de iconom Pr. Paroh Petru Tărăboi.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente