Parohia ortodoxă Câmpia Turzii II, în haine de sărbătoare

Credincioșii din Câmpia Turzii se vor putea închina de astăzi, 1 august 2014, la Icoana Maicii Domnului cu pruncul, de la Muzeul Mitropolitan din Cluj-Napoca.

Icoana a fost adusă la biserica ce poartă hramul „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii, de o delegație de la Centrul Eparhial din Cluj, condusă de Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Înaltpreasfinția Sa va oficia cu această ocazie, de la ora 18, Paraclisul Maicii Domnului.

După cum a declarat părintele paroh Daniel Vălean, cei care doresc se vor putea închina icoanei Maicii Domnului cu pruncul, până în seara zilei de 5 august, când va fi dusă în procesiune la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din localitatea Petreștii de Sus, așezământ monahal care își va sărbători pe data de 6 august hramul, potrivit Radio Renașterea.

Părintele paroh a mai adăugat că tradiția aducerii unei icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului, în postul Sfintei Mării, a început anul trecut. Preasfânta Fecioară Maria este cinstită în mod deosebit la Câmpia Turzii, unde este considerată ocrotitoarea municipiului.

Icoana Maicii Domnului cu pruncul de la Muzeul Mitropolitan din Cluj-Napoca a fost pictată, în anul 1673, de preotul Luca din Iclod, cel care a zugrăvit și icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula. Icoana a aparținut în trecut parohiei bistrițene Ilișua și se spune că a lăcrimat de două ori cât a fost în parohie, în anii 1717 și 1789.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…