Parohia Mavrogheni expune icoanele pictate de copii în cadrul atelierului de creație

Parohia Mavrogheni din Capitală a expus icoanele pictate de copii în cadrul atelierelui de creație „Sărbători din suflet de copil”.

Expoziţia, care cuprinde picturi pe sticlă, lemn şi o lucrare compozită dedicată Zilei Naționale, se află în interiorul lăcaşului de cult şi poate fi vizitată până în 11 decembrie.

Atelierul de creaţie a fost organizat în perioada 23 octombrie-27 noiembrie, în fiecare duminică, începând cu ora 16:00.

„Au participat 21 de copii în marea lor majoritate elevi ai școlilor din apropiere, Ion Heliade Rădulescu și Pia Brătianu, sau copii care au frecventat Grădinița Parohială Sfântul Dumitru Mavrogheni și ai căror părinți au rămas atașați de Biserica Izvorul Tămăduirii Mavrogheni”.

„Dintre aceștia, 14 de copii de vârstă școlară (6-13 ani) au realizat pictură pe sticlă – icoane cu sfinții și sărbătorile din această perioadă a anului bisericesc și pictură pe lemn – decorare de cruci din lemn, având ca temă centrală Sfinții Îngeri – sub îndrumarea profesoarei Ecaterina Mitran, absolventă a secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din București; 7 copii de vârsta preșcolară (4-5 ani) au realizat o lucrare compozită dedicată Zilei Naționale, cu mijloace specifice vârstei (colaj, decupare, lipire), sub îndrumarea educatoarei Lucreția Lauric”, a declarat Părintele paroh Radu Petre Mureşan.

Atelierul de creaţie a avut un rol catehetic şi anume, pregătirea duhovnicească a copiilor pentru a înțelege importanța icoanelor și a sfinților în viața lor, semnificația marelui praznic al Nașterii Domnului și importanța Zilei Naționale

Atelierul a fost coordonat de Părintele paroh Radu Petre Mureșan și de Preoteasa Florina Georgeta Mureșan, cu ajutorul părinților copiilor implicaţi în proiect.

Foto credit: Parohia Mavrogheni

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente