Parohia Marin în haine de sărbătoare

Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Parohia Marin, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, a îmbrăcat duminică, 24 februarie 2013, straie de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Arhid. Adrian Onica.

Numărul impresionant de credincioși prezenți în sfânta biserică care deși monumentală ca dimensiune, s-a dovedit a fi neîncăpătoare, denotă atât râvna deosebită a acestora față de cele sfinte, cât și grija neostoită pe care o are părintele Petru pentru fii săi duhovnicești.

Satul Marin a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1458 însă urmele de locuire sunt mult mai vechi, aici fiind descoperită o așezare neolitică, vestigii istorice aparținând civilizației dacice, dar și fragmente ceramice din secolul al XIII-lea. Cea mai veche biserică din localitatea Marin datează din anul 1598, aceasta fiind din lemn. Biserica actuală a fost zidită între anii 1947 și 1952.

Parohia Marin, în parteneriat cu primăria comunei Crasna, are deschis un centru de zi, unde 30 de copii, după închierea orelor de curs servesc gratuit masa, iar apoi, asistați de un cadru didactic își pregătesc temele pentru a doua zi. Timpul rămas îl dedică activităților de recreere, central fiind dotat cu calculatoare și cărți, iar înainte de a pleca acasă, copiii mai primesc o masă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…