Parohia Lille achiziţionează un teren pentru construirea unei capele. Donează şi tu!

Părintele Ioan Mera, de la Parohia Lille – Franţa, a demarat o campanie de strângere de fonduri în vederea achiziţionării unui teren pentru construirea unui lăcaş de cult din zid.

„După cei 14 ani de activitate ai parohiei ortodoxe române Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfânta Cuvioasă Parascheva – Lille, Franţa, şi după mulţi ani de căutări şi de grele încercări în găsirea unui locaş de cult, Bunul Dumnezeu a rânduit ca, în data de 21 ianuarie 2019, să primim un răspuns favorabil şi să fie găsit terenul, unde să fie acceptată construcţia unei capele ortodoxe româneşti”, a declarat Pr. Ioan Mera pentru Basilica.ro.


Cei care doresc să să se implice în acest proiect au la dispoziţie datele contului bancar dedicate proiectului:

  • PAROISSE ORTHODOXE ROUMAINE ST-J
  • IBAN: FR76 3000 3012 8200 1501 0096 339
  • BIC-ADRESSE SWIFT: SOGEFRPP

Terenul identificat se află în zona Villeneuve d’Ascq, măsoară 669 m² şi costă 134.000 €.

Însă, faptul că terenul va trece în luna octombrie în noul plan de urbanism impune anumite condiţii care urgentează întreg procesul de achiziţie.

„Schimbarea planului de urbanism în 2019 pentru acest teren ne constrânge să respectăm termenii foarte restrânşi ai achiziţionării terenului şi de construire a capelei: achiziţionarea terenului şi definirea proiectului de construcţie pana în iulie 2019 şi construirea capelei în maxim trei ani, fără alt drept de modificare al proiectului după octombrie 2019”, a spus pr. Ioan Mera.

Parohia Lille a fost înfiinţată în anul 2004.

Foto credit: Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente