Parohia ieșeană ocrotită de Sfântul Evanghelist Luca își va construi biserică nouă

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a pus piatra de temelie pentru noua biserică a Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” din cartierul ieșean Păcurari.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii în actualul lăcaș de cult al parohiei, amenajat în curtea Cimitirului Ortodox „Sfântul Ioan Botezătorul” din Iași.

În cuvântul rostit la final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a apreciat eforturile depuse în vederea avizării construcției noului lăcaș de cult și a subliniat că aici „se va construi o icoană către eternitate”.

„După strădanii de mulți ani, după înlăturarea unor piedici care în anumite momente se arătau pe ele ca de neînvins, după momente de cumpănă și de curaj, după clipe de pierderea nădejdii, dar dublate ulterior de mâini binecuvântate și de oameni care au pus umărul pentru ca acest loc să fie destinat ridicării unei biserici, iată că se împlinește în această zi ceea ce această zonă a Iașului are atât de multă nevoie”, a spus Părintele Mitropolit.

De asemenea, Părintele paroh Marian Viorel Nimerincu a mulțumit comunității parohiale, „uitându-mă acum în jur, văd că această biserică deja este zidită pe inimile credinței enoriașilor, care au început demersurile acestei parohii și nucleul acestei parohiei împreună cu mine”.

Pe această cale, prof. Laurențiu Șoitu, epitropul parohiei ieșene, a precizat că noul lăcaș de cult ce va fi construit reprezintă o „biserică a primului Centenar al României întregite”.

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca a fost înființată în anul 2016 prin hotărârea Consiliului eparhial Iași și este singura parohie din Municipiul Iași care îl are ocrotitor pe Sfântul Ev. Luca.

Foto credit: Doxologia.ro / Tudorel Rusu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente