Parohia gorjeană Bumbești-Pițic, în haine de sărbătoare

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a resfinţit sâmbătă, 31 octombrie 2015, biserica Parohiei Bumbeşti Piţic din judeţul Gorj, după cum informează Prof. Vasile Gogonea. După slujba de resfinţire Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Pentru osteneala depusă în ultimii ani la renovarea şi împodobirea sfântului lăcaş mai multe persoane au primit gramate chiriarhale de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei. Printre ei s-a aflat şi preotul paroh Ioan Săpun, care a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în această sfântă lucrare. “În urmă cu doi ani am sfințit Biserica din Cârligei Vale, iar de șase luni, acest sfânt locaș e gata să îmbrace veșmânt sfânt de sărbătoare. Am dus la bun sfârșit această lucrare şi este o binecuvântare pentru mine faptul că într-o parohie cu numai 250 de familii, am aflat atâta credință și atâta atașament față de sfânta biserică”, a precizat părintele paroh.

Sfințenia este darul pe care Bunul Dumnezeu ni-l face nouă, credincioșilor

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură, în care a subliniat faptul că sfințirea unei biserici aduce întotdeauna o înălțare spirituală pentru credincioși.

„Trebuie să înțelegem rolul și importanța sfințeniei în viața noastră creștinească. Sfințenia este darul pe care Bunul Dumnezeu îl face credincioșilor botezați în numele Preasfintei Treimi. Sfințenia este o lucrare a lui Dumnezeu, o energie care se revarsă peste noi, este o lumină cerească izvorâtă din Preasfânta Treime și se împărtășește credincioșilor ce fac parte din trupul Mântuitorului Iisus Hristos, adică din Biserica cea «una sfântă sobornicească și apostolească». Sfințenia este mulțumire sufletească, sfințenia este sănătate și tot ceea ce avem nevoie în viața noastră. (…) Putem afirma că zidind și sfințind biserica aceasta, ne-am sfințit pe noi. (…) Prin urmare, ziua de astăzi este, așa cum spune psalmistul: «Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea»! Felicităm pe cei care s-au ostenit, pe cei care au contribuit la zidirea, la consolidarea şi împodobirea acestei sfinte biserici și rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să le dea tuturor, și dumneavoastră, sănătate, bucurie, și să păstrați vreme îndelungată această sfințenie pe care ați primit-o la această târnosire de biserică”, a încheiat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente