Parohia clujeană Sfântul Grigorie Palama din Gilău și-a cinstit ocrotitorul

Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Clujului a oficiat duminică Sfânta Liturghie cu ocazia hramului în parohia clujeană Gilău.

Biserica parohiei este ocrotită de Sfântul Grigorie Palama, cinstit în a doua duminică din Postul Mare. Slujba de hram a fost oficiată în paraclisul de la demisolul bisericii deoarece aceasta se află în construcție.

În predica rostită la Sfânta Liturghie, PS Benedict Bistrițeanul a făcut o sinteză a teologiei Sfântului Grigorie Palama.

De asemenea, ierarhul a explicat că dobândirea harului lui Dumnezeu și îndumnezeirea sunt cele mai importante lucruri din viața omului.

La slujba de hram au participat oficialitățile locale și numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic „Iacov Protopsaltul”.

Parohia „Sf. Ierarh Grigorie Palama” din Gilău a fost înfiinţată în anul 2014. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă la data de 30 iunie 2018, iar lucrările de construcţie au început în luna ianuarie 2020.

În data de 28 martie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit paraclisul de la demisolul bisericii parohiale și a oficiat prima Sfântă Liturghie.

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente