Parohia Brâncuşi | A fost vernisată expoziţia de icoane „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”

La Parohia Brâncuşi din Capitală a fost vernisată miercuri expoziţia „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”. Evenimentul s-a desfăşurat imediat după Sfânta Liturghie, în prezenţa părintelui paroh Costel Burlacu, protoiereul sectorului 6 al Capitalei. Icoanele acestea reprezintă darul copiilor din cadrul Centrului de zi al parohiei noastre oferit Sfântului Nicolae, a spus părintele paroh.

Lucrările expuse au fost realizate în cadrul atelierelor de pictură desfăşurate la Centrul de zi „Sfinții Împărați Constantin și Elena” aflat în proximitatea parohiei. Centrul inaugurat în anul 2013 de Patriarhul României este rezultatul parteneriatului dintre parohia bucureşteană şi Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASP6).

Icoanele au fost realizate de copiii centrului sub îndrumarea personalului instituţiei, ajutaţi fiind de un pictor bisericesc. Prin aceste ateliere de pictură dorim să dezvoltăm abilităţile practice ale micilor creştini, dar, în acelaşi timp, să le cultivăm dragostea faţă de sfinţii şi de Biserica noastră strămoşească, a spus părintele Burlacu.

Manifestările închinate Sfântului Nicolae au început încă de dimineaţă cu oficierea Sfintei Liturghii. Copiii, îmbrăcaţi în costume populare, au participat la slujbă şi s-au împărtăşit cu Sfânta Euharistie, tradiţie existentă la fiecare sărbătoare din cursul săptămânii.

Din programul evenimentului a făcut parte şi un concert de colinde susţinut de copiii care frecventează centrul social de zi.

Părintele paroh Costel Burlacu a mulțumit celor mici pentru frumosul moment dedicat Sfântului Nicolae, și-a arătat recunoștința față de cadrele didactice implicate, dar și față de părinți, care ii susțin pe cei mici în toate aceste acțiuni.

La final, prin bunăvoinţa DGASP6, micii iconari au primit daruri în semn de apreciere pentru eforturile depuse în cadrul atelierelor de pictură şi ca încurajare pentru alte acţiuni viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente