Parohia brăileană „Buna Vestire” a oferit de hram un ajutor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din municipiu

Biserica româno-elenă „Buna Vestire” din Brăila a oferit joi, de hram, un sprijin Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din municipiu.

Darul oferit de Buna Vestire este o manifestare a dragostei creştine pentru mame şi copiii acestora, care se află pe mâinile medicilor din unitatea medicală.

Sprijinul parohiei brăilene a constat într-o piesă de mobilier şi 15 lenjerii pentru paturi, necesare dotării a cinci salone din cadrul Secţiei Obstetrică-Ginecologie 1.

Valoarea ajutorului s-a ridicat la suma de 3.500 de lei.

Clericii şi voluntarii au mai oferit icoane, revista eparhială „Călăuză ortodoxă” și cărți de rugăciune.

Între parohia „Buna Vestire” și Spitalul Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila există de mai mulți ani o colaborare în beneficiul pacientelor și copiilor internați în acest spital.

Scurt istoric

Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă pe 8 septembrie 1863 de comunitatea greacă din Brăila, care a obţinut în prealabil aprobare pentru construire de la domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Biserica are formă de cruce, cu trei sfinte Altare, cu două turle, iar ca stil domină cel bizantin, cu influenţe  elene, gotice şi renascentiste. Lucrările au fost supravegheate de arhitectul Avraam Ioanidis din oraşul Brusa din Asia Mică, fiind finalizate în 1872.

Din luna august a anului 2018 impunătoarea biserică „Buna Vestire“ din Brăila se află într-un amplu proces de reabilitare și consolidare, cu lucrări complexe, atât la interior, cât și la exterior.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente