Parohia bistrițeană Ciosa, în sărbătoare

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a slujit duminică, 9 februarie 2014, în parohia ortodoxă Ciosa din protopopiatul Bistrița. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, cu începere de la ora 10:00. Ierarhul a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte protopopul de Bistrița, părintele Alexandru Vidican. Au participat la slujba arhierească de la Ciosa și monahi, stereți și starețe de la mănăstirile din apropiere, credincioși din satele învecinate, dar și oficialități județene și locale.

După citirea evangheliei în care a fost prezentată pilda vameșului și a fariseului, Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a vorbit despre perioada Triodului ca o perioadă în care suntem chemați să intensificăm rugăciunea, milostenia și faptele bune: „În perioada Triodului în care am intrat de astăzi, timp de 10 săptămâni, ne este dat să ne sporim trezvia minții și ostenelile duhovnicești, pentru a ne ruga mai mult pentru a ne strădui să ne înfrânăm de la tot ceea ce este potrivnic poruncilor lui Dumnezeu și în același timp pentru a spori milostenia și faptele bune, fapte care ne ajută să trăim demn, cinstit și frumos în viața noastră pământească și să sporim puterea credinței lucrătoare”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită și slujba de parastas la șase săptămâni pentru cântărețul bisericii, Dumitru Șut, ce a trecut în acest an la cele veșnice, potrivit Radio Renașterea.

Biserica parohiei Ciosa a fost ridicată în jurul anului 1934, prin contribuția credincioșilor din zonă. O dată cu trecerea anilor, locașul de rugăciune a suferit ample lucrări de reparații, a precizat părintele paroh Liviu Tomoroga. Cele mai ample au avut loc în anul 2002, prin grija părintelui Gavril Horț, duhovnicul Mănăstirii Piatra Fântânele. Au urmat alte lucrări de reabilitare în perioada 2009 – 2010, iar o dată cu finalizarea lor, locașul de rugăciune a fost resfințit de PS Episcop Vasile Someșanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…