Parohia băcăuană „Sf. Dumitru” – Narcisa a obținut Premiul I la Concursul Național Catehetic, faza pe eparhie

Până la sfârșitul lunii aprilie 2021, în toate eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, s-a desfășurat etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Biserica, familia românilor de pretutindeni”.

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, evaluarea și premierea celor mai bune proiecte dezvoltate pentru concursul amintit a avut loc în 27 aprilie 2021 la Sectorul Cultural din cadrul Centrului Eparhial.

Premiul I a fost obținut de Parohia „Sf. Dumitru” – Narcisa din Bacău, Protopopiatul Bacău.

Pe locul 2 s-au situat Parohia Vad-Iucșa, Protopopiatul Roman, și Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești, iar locul 3 a fost ocupat de Parohia Fulgeriș din Protopopiatul Sascut și de Parohia Larga din Protopopiatul Onești.

Pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul, a precizat că la ediția din acest an a Concursului Național Catehetic au fost înscrise 49 de parohii, fiind implicați alături de preoții coordonatori și de cadrele didactice un număr de 1.448 de copii și tineri.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” este organizat cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării.

Competiția se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente